Datum objave: 17. listopada 2024.

Dani Erasmusa u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Dani Erasmusa su međunarodna šestodnevna proslava Erasmus+ programa. U 2024., 8. izdanje Dana Erasmusa održava se od 14. do 19. listopada. Tijekom ovih dana ljudi diljem svijeta pozvani su da se okupe i organiziraju ili sudjeluju u događajima u kojima se prezentiraju projekti i mogućnosti koje nudi Erasmus+. Za studente, nastavnike, trenere, stručnjake i općenito sve građane, #ErasmusDays predstavljaju jedinstven trenutak za promicanje mnoštva dobrobiti koje proizlaze iz programa.

Ekonomsko-birotehnička škola, kao nositeljica dviju Erasmus akreditacija, Akreditacije za opći odgoj i obrazovanje (projektna koordinatorica Mirta Kos Kolobarić) i Akreditacije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (projektna koordinatorica Marija Deanković), organizirala je javno događanje za sve zainteresirane učenike i posjetitelje koje je prijavljeno i na interaktivnoj karti planiranih događanja i obilježavanja Dana Erasmusa. U srijedu, 16. listopada, od 12:00 do 14:00 sati održane su radionice za sve zainteresirane učenike kojima smo obilježili 10 godina Erasmus+ projekata u našoj školi.

Nastavnica njemačkog i engleskog jezika Ana Radočaj za učenike je pripremila Kulturološki Kahoot!, kviz o zanimljivim i poznatim činjenicama o državama u koje ćemo ove školske godine putovati u sklopu Erasmus+ mobilnosti. Potom je nastavnica engleskog jezika Mirta Kos Kolobarić s učenicima odradila jezičnu radionicu Learn „Hungrish“ and „Slovish“ gdje su se učenici morali uz pomoć malih rječnika snaći u raznim situacijama na mađarskom i slovenskom jeziku.

Nakon toga su se učenici podijelili u 2 grupe. Učenici koji će na mobilnosti ići na stručnu praksu su imali vježbu simulacije intervjua za posao s nastavnikom pravne grupe predmeta Ivanom Devčićem, nastavnicom ekonomske grupe predmeta Majom Antolović i školskom knjižničarkom Marijom Deanković. Ostali sudionici radionica su s nastavnicama Anom Radočaj i Mirtom Kos Kolobarić imali radionicu Kako „razbiti led“ gdje su naučili razne trikove i savjete kako se lakše opustiti, bolje se predstaviti i uklopiti u novo okruženje.

Ove radionice uvod su u brojne projektne aktivnosti u kojima će sudjelovati naši učenici i nastavnici u prvim projekatima u sklopu Erasmus akreditacija: 2024-1-HR01-KA121-SCH-000206090 i 2024-1-HR01-KA121-VET-000203833.

Organizatorice javnog događanja:

Marija Deanković, Mirta Kos Kolobarić i Ana Radočaj

Pročitajte još

Dan europske baštine 2024.

Povodom Dana europske baštine 2024. učenici 4. b razreda prisustvovali su predavanju u Gradskoj knjižnici koje je održala Darija Perković-Bošnjak, viša savjetnica - konzervator u Ministarstvu kulture i medija RH. Na predavanju su upoznati s brojnim materijalnim i...

Europski tjedan održivog razvoja 2024.

Aktivno smo se uključili u Europski tjedan održivog razvoja, koji je održan od 18. rujna do 8. listopada 2024. Nositelji aktivnosti su bili 1. a i 1. b s profesoricom Željkom Poleksić. Ideja o održivom razvoju - razvoju koji osigurava blagostanje, omogućuje...

Skip to content