preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Rođendanska čestitka

Autor: Marija Deanković, 22. 4. 2020.

Draga Zemljo, ni ove godine nismo zaboravili na tvoj rođendan. Znam da smo i prošli puta obećali kako ćemo malo više obratiti pažnju na to koliko smeća stvaramo u domaćinstvu, da ćemo štedjeti pitku vodu, da nećemo kupovati vrećice u shopping centrima, da ćemo više koristiti bicikl ili javni prijevoz na putu do škole… I opet smo te razočarali. Znamo, i nama je teško, ta pogledaj nas gdje smo...

Inače, puno se toga dogodilo od tvog prošlog rođendana. Nismo se čuli od tada, pa smo ti zapisali skoro svaki događaj. Pogledaj!

Od rođendana do rođendana

I sve si to morala sama podnijeti. Žao nam je.. Opet! U nekim regijama sve češće dolazi do ekstremnih vremenskih uvjeta i kiša, dok se u drugima javljaju sve intenzivniji toplinski valovi i suše. Sve je to zbog promjena u klimi. Klima se klima u zadnje vrijeme, znaš li to? Nekim biljnim i životinjskim vrstama prijeti izumiranje. Nema više netaknutih staništa, a ugroženo je gotovo sve oko nas, pa i mi sami. Jesi li vidjela sliku gore? Što dalje ako ovako nastavimo? Ne znamo!

Ovi u Europskoj Uniji imaju neke ciljeve, neke planove.. Može li to biti jedan plusić za nas kod tebe? Planiramo smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 2020. (mislim da im je to uspjelo i bez tog plana, al' dobro…psst), a do 2050. želimo postati prvi klimatski neutralan kontinent. Aha! Znam da si već čitala o tome mnogo puta, ali što znaš, možda se stvarno ovog puta nešto preokrene.

Znaš, ove godine je fokus proslave tvoga rođendana upravo na klimatskim promjenama i akcijama koje bi se trebale provoditi kako bi one što manje utjecale na okoliš. Evo, ostavit ću ti ovdje link, ako budeš htjela još dodatno proučiti kako će se proslaviti tvoj rođendan diljem svijeta (Earth Day 2020).

Eto, nisam mislila puno smetati, znam da ti nije lako u zadnje vrijeme, ali barem sada možeš malo udahnuti, ha? Čujemo se sljedeće godine uz najljepše želje. 

Anamarija Sverić, prof.
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4192
Ovaj mjesec: 4192
Ovaj tjedan: 1468
Danas: 284
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju