preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

50. Dan planeta Zemlje proslavili smo s eTwinning/EPAS projektnim partnerima

Autor: Ivana Opačak, 22. 4. 2020.

Danas obilježavamo 50. Dan planeta Zemlje! Kao što stoji u globalnome pozivu na službenoj mrežnoj stranici earthday.com, danas “zvonimo” za Zemlju koja već dugo zove: Upomoć! Naši su učenici svoje snažne ekološke poruke podijelili na mrežnom (Zoom) sastanku (18:00 - 19:00) s EPAS partnerima s kojima provodimo eTwinning projekt (Cro) EPAS Together, a možete ih vidjeti/čuti i vi. "Zavirite" u naš Padlet... Još jedna lijepa "priča" o tome kako nastava na daljinu zbližava učenike i škole.

Za potrebe mrežnoga sastanka prof. Opačak kreirala je Padlet u kojemu su objavljeni radovi učenika naše škole. U Padletu smo “ugostili” učenike i nastavnice Srednje škole Konjščina i Srednje škole Blato – tako nam je ovaj digitalni alat poslužio kao platforma za komunikaciju, suradnju i predstavljanje radova tijekom sastanka. Padlet je dostupan putem QR koda ili na dolje priloženoj poveznici:

https://padlet.com/ivanaopacak/mzb7yxftvcj3tsk3

(PO)HVALA svim učenicima 2.b, 3.b, 3.c, 3.g, 4.b, 4.c i 4.e koji su se odazvali pozivu profesorica Vanje Bano i Ivane Opačak da kritički promisle o važnosti i, svojim kreativnim digitalnim porukama, doprinesu obilježavanju ovoga značajnog datuma. Posebna zahvala našem eTwinneru i ambasadoru junioru Europskoga parlamenta Andreju Hasu (2.e) koji je na sastanku predstavio radove naših učenika. Predstavljeni su digitalni posteri nastali tijekom ovoga tjedna te cjelogodišnji rad na našemu eTwinning projektu Don't Throw & Pollute - Reuse! "Na dnu Padleta" nalaze se i zanimljivi obrazovni materijali - pozivamo vas da provjerite svoje eko-znanje u pokojem kvizu (o odlaganju otpada, štetnosti plastike, 3Rs...), a možete se uključiti i u našu online/Tricider raspravu o tome kako zagađujemo Zemlju i kako joj možemo pomoći. Osim Andreja, na sastanku su sudjelovali i učenici predstavnici ostalih škola partnera – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska i dviju spomenutih škola.  

Prekrasno je bilo, u ovo ne tako vedro vrijeme globalne pandemije, čuti i vidjeti uvijek vedre, ekološki osviještene i društveno odgovorne mlade ljude koji jednoglasno zaključuju: iako je korona-pandemija rezultirala pozitivnim ekološkim pomacima (zbog zatvaranja gotovo cijele industrije i smanjenja putovanja kristalno su čisti venecijanski kanali, čist je zrak u Kini, zabilježen je drastičan pad emisije opasnih stakleničkih plinova…), i dalje su klimatske promjene gorući problem i poziv na odgovorno ponašanje svakoga pojedinca apsolutno je opravdan!

"Ne postoji planet B!"

“Priroda je velika, a čovjek je malen.” (Matko Peić)

Zajednički word cloud učenika 3.c razreda izrađen je na e-nastavi engleskoga jezika za potrebe projekta Održiva EUropa (EPAS).

“Mi smo dio zemlje – zemlja je dio nas. Mirisne trave su nam sestre; jelen, pastuh i veliki orao braća. Stjenoviti vrhunci; sočni pašnjaci, toplo ponijevo tijelo i čovjek – sve pripada istoj obitelji.” (Iz pisma indijanskog poglavice Seattlea)

HVALA svim projektnim partnerima - učenicima i nastavnicima -                           na sadržajnom sastanku i ugodnom druženju!

Ivana Opačak, prof.
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4374
Ovaj mjesec: 4374
Ovaj tjedan: 1650
Danas: 54
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju