preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Virtualna proslava Dana Europe s EPAS/eTwinning partnerima

Autor: Ivana Opačak, 8. 5. 2020.

Danas smo proslavili Dan Europe s našim eTwinning/EPAS partnerima, ambasadorima juniorima i seniorima iz pet hrvatskih škola – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska, Srednje škole Blato i Srednje škole Konjščina. Na Zoom sastanku koji su organizirali predstavnici VII. gimnazije razgovarali smo s g. Karlom Resslerom, zastupnikom u Europskome parlamentu.

Prvi su se put, povodom zajedničke suradnje, na jednom mjestu “susreli” ravnatelji škola partnerica koji su imali priliku predstaviti svoje škole i istaknuti zadovoljstvo sudjelovanjem u EPAS programu i rezultatima koje su njihovi učenici postigli. Jednoglasno su pozdravili (barem virtualnu) priliku da se učenicima približi rad zastupnika u Europskome parlamentu… i to u interakciji s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Doista, eTwinning project Cro EPAS Together, koji zajedno provodimo, teritorijalno pokriva gotovo cijelu Hrvatsku. Učenici su, prema prethodno dogovorenome redoslijedu, postavljali po dva pitanja tematski vezana (ne samo) za život i rad zastupnika, a g. Ressler je iskreno i srdačno progovorio o brojnim temama bliskim mladima. Našu su školu na sastanku predstavljali Dajana Ivičić (3.e), Filip Novaković i Jacinta Blažević (3.g), Leon Ferić i Josipa Martinčević (3.b), Paula Jerković, Andrea Krajnović, Ema Duspara i Hrvoje Birtić (3.c), a dvoje prvonavedenih pripremili su pitanja. HVALA prof. Vanji Bano na pomoći!

Osim činjenice (koju su već znali) da sutra slavimo mir i jedinstvo u Europi obilježavajući 70. godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije…, naši ambasadori juniori doznali su kako g. Ressler razmišlja o svome (ne tako davnom) srednjoškolskom obrazovanju (u zagrebačkoj VII. gimnaziji), o njegovu životnom putu od srednje škole do Europskoga parlamenta i životnom/radnom tempu eurozastupnika, o izazovima pred srednjoškolcima (osobito maturantima) tijekom današnje pandemije i posljedicama/”ostavštini” trenutnoga digitalnog obrazovanja, o proširenju Europske unije i pristupanju Hrvatske europodručju…, pa i o tome kako izgleda rođendanska proslava na Dan Europe u Europskome parlamentu. Eurozastupnik je istaknuo važnost neformalnoga obrazovanja i stjecanja tzv. soft vještina kroz, između ostaloga, Erasmus+ iskustva mobilnosti, a razgovor je zaključio riječima: Nemojte postati pozitivni, ali ostanite optimistični! Neka vam/nam je svima sretan Dan Europe!

Zanima li vas što su točno naši ambasadori juniori pitali i što im je g. Ressler odgovorio, poslušajte snimku cjelovitoga razgovora dostupnu na YouTube kanalu škole domaćina: 

https://www.youtube.com/watch?v=8qGV4usUMA4&feature=youtu.be

HVALA g. Ressleru, domaćinima i svim projektnim partnerima - učenicima, ravnateljima i nastavnicima – na sadržajnom sastanku i ugodnom druženju! Sretan vam/nam Dan Europe!

Ivana Opačak, prof.
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4184
Ovaj mjesec: 4184
Ovaj tjedan: 1460
Danas: 276
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju