preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom

Autor: Ivana Opačak, 15. 9. 2020.

ETwinningov projekt Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom okuplja učenike i nastavnike škola ambasadorica Europskoga parlamenta u Hrvatskoj. Medvjedić koji povezuje projektne partnere doista (fizički) putuje od škole do škole, a u našoj je školi boravio u prvome tjednu nastave… Tijekom Europske godine kulturne baštine (2018.) isti je medvjedić putovao Europskom unijom, a na (n)ovom putovanju upoznaje i promovira kulturno-povijesnu baštinu Lijepe Naše.

 

 

(N)ova školska godina tek je počela, a naši učenici već vrijedno rade na dva nova eTwinningova projekta. Jedan od njih – Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom – okuplja učenike i nastavnike škola ambasadorica Europskoga parlamenta u Hrvatskoj. Autorice i koordinatorice projekta su nastavnice dviju najuspješnijih EPAS-ica u prošloj školskoj godini (Gimnazije Vukovar i Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk), a naša je škola (koju predstavlja prof. Opačak) projektni partner. Medvjedić koji povezuje projektne partnere doista (fizički) putuje od škole do škole… Tijekom Europske godine kulturne baštine (2018.) putovao je Europskom unijom, a na (n)ovom putovanju upoznaje i promovira kulturno-povijesnu baštinu Lijepe Naše.

 

U našoj je školi medvjedić boravio u prvome tjednu nastave (7. – 10. rujna 2020.). Nije upoznao sve ambasadore Europskoga parlamenta, ali je upoznao Maloga mEdu koji je s našom Dajanom putovao Europom i koji mu je pokazao ljepote našega grada (barem jednoga dijela). Pogledajte ZeeMap s lokacijama koje su posjetili... Hrvoje Birtić, učenik 4.c, izradio je promotivni video s detaljima medina obilaska, a projektnim smo partnerima poslali e-razglednicu iz Slavonskoga Broda.

 

Medo ambasador trenutno boravi u brodskoj Gimnaziji “Matija Mesić” i ne sumnjamo da će uživati i u drugome dijelu obilaska našega grada. Njegovo sljedeće odredište je Konjščina. Do izrade finalnoga videorada s medine turneje Lijepom Našom, uživajte u foto-kadrovima našega grada.

Videoradu možete pristupiti OVDJE.
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4382
Ovaj mjesec: 4382
Ovaj tjedan: 1658
Danas: 62
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju