preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana hrane

Autor: Marija Deanković, 19. 10. 2020.

Ovogodišnji Svjetski dan hrane obilježen je u skladu s postojećom epidemiološkom situacijom. U sklopu projekta „Živjeti Zdravo“ učenici se uključuju u rad, provode se ankete, vrši se analiza, procjenjuju aktivnosti i poboljšanja.

Analizu ankete pogledajte ovdje.

Sve više postajemo svjesni činjenice da hrana koju konzumiramo utječe na naše zdravlje, stoga i sve više ljudi posvećuje dodatnu pažnju zdravijoj prehrani.

U nastavi nekih strukovnih predmeta i preko međupredmetnih tema učenici proučavaju i istražuju što je to zdrava prehrana, što je to organska, tj. ekološki uzgojena hrana, te koje su dobrobiti zdrave hrane i zdrave prehrane uz naravno zdrave životne navike.

Zadatak za učenike je bio kritički promisliti o vlastitim prehrambenim navikama; osmisliti jelovnik za tri obroka: doručak, ručak i večeru - „Moj tanjur zdrave prehrane“ - koji daje slikovit prikaz cjelovitog obroka. Učenici su vrlo pomno osmislili i pripremili kod kuće tanjur zdrave hrane, fotografirali i tako zajednički skupili zbirku zdravih obroka. Fotografije su šarolike, učenici kreativni; ideja je puno.

Fotografije doručka učenika

 

Fotografije ručka učenika

 

Fotografije večere učenika

Zaključak se jednostavno izvodi: raznolikost, uravnoteženost i umjerenost temelji su pravilne i zdrave prehrane kao smjernice za zdraviji, dugotrajniji, kvalitetniji i bolji život bez kroničnih bolesti uz, naravno, redovitu fizičku aktivnost.

Ana Mladinović, dipl. ing. kem. tehn.
mr. sc. Anita Bašić Jakobović

 

 
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju