preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Marija Deanković, 16. 11. 2020.

Prošli tjedan održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i informatičkog razmišljanja Dabar. U Hrvatskoj se natjecanje održava već petu godinu. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Učenici naše škole su i ove godine sudjelovali na natjecanju kojemu je pristupio 36 491 učenik iz Hrvatske. Naši učenici su se natjecali u kategoriji Giga Dabar, zadaci za srednjoškolce. Natjecanje su među zainteresiranim učenicima provele profesorice informatike i matematike Nada Lovrić, Ana Seletković, Darija Pastuović i Ivana Matanović. Učenici su pokazali da se razmišljanjem i rješavanjem problema moguće i zabavljati.    

„Svaki zadatak na Dabru je prilika za rast, bez obzira riješe li ga pogrešno ili točno, jer Dabar je ovdje kako bismo analizirali, razgovarali, tražili drugačija rješenja i najviše od svega razmišljali. I upravo zato je Dabar najmasovnije natjecanje u Republici Hrvatskoj“, poruka je organizatora Dabra.

Više informacija o samom natjecanju možete pronaći na mrežnim stranicama udruge Suradnici u učenju  http://ucitelji.hr/dabar/  gdje su dostupni zadaci (i rješenja) sa svih održanih natjecanja.

Vidimo se i sljedeće godine, zar ne?
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju