preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan tolerancije uz poruke g.Gubine

Autor: Ivana Opačak, 16. 11. 2020.

Danas smo na nastavi hrvatskoga jezika u 1.a razredu ugostili g. Marijana Gubinu, autora ratnoga romana/dnevnika 260 dana. Upravo na Međunarodni dan tolerancije g. Gubina se učenicima obratio, putem Skype videopoziva, s prekrasnim porukama i životnim savjetima.

 

Učenici 1.a razreda, koji su tijekom Mjeseca hrvatske knjige pročitali roman 260 dana i (s profesoricom Opačak) izradili e-knjižicu svojih prvih književnih osvrta/impresija, s oduševljenjem su dočekali javljanje autora "uživo". I g. je Gubina bio iskreno dirnut reakcijama učenika koji su postavili nekoliko pitanja i strpljivo poslušali njegove poruke. Važno je, kako kaže, uvijek krenuti od sebe, pa i u trenutcima pandemije, jer samo stalnim radom na sebi, čineći svakodnevno (malena) dobra djela, možemo postati bolji ljudi... i tek tada zidati bolje društvo... 

Zbog tehničkih je poteškoća naše videodruženje trajalo prekratko. Iskreno se veselimo sljedećem susretu s ovim hrvatskim autorom. Do tada - čitamo se! Svaki će učenik dobiti na poklon knjigu s osobnom posvetom autora. Vjerujemo da će naša e-knjižica književnih osvrta (koju možete pročitati klikom na fotografiju naslovnice) izrasti pravu knjigu.

OVDJE možete pogledati kratku videosnimku razgovora s g. Gubinom.

 

Danas, na Međunarodni dan tolerancije, predstavljamo i likovni rad Katje Radošević, učenice 1.e razreda, koji je izrađen za kreativni natječaj Oboji svijet bojama tolerancije Foruma za slobodu odgoja u listopadu ove godine. Likovni je rad postao dio službenoga postera našega školskog tima koji vrijedno radi na eTwinningovu projektu Sustainable Schools 4 Sustainable EUrope, a vizualno je obogatio i priloženu e-knjižicu.

 

 

Budimo tolerantni(ji) svakoga dana, poštujmo i prihvaćajmo međusobne različitosti, gradimo svi zajedno ljepši svijet!

Učenici 1.a i Ivana Opačak, prof.
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju