preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Cjeloviti pregled naših aktivnosti u Tjednu strukovnih vještina

Autor: Ivana Opačak, 11. 12. 2020.

Naša je škola ponosni partner Tjedna strukovnih vještina već treću godinu zaredom. Događanja uključena u Tjedan odvijaju se diljem Europe na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini tijekom cijelog polugodišta, a mi smo odabrali mjesec prosinac (3.–11.12.) za službeno predstavljanje naših aktivnosti. Svrha je sudjelovanja u ovim događanjima učiniti proces razvijanja strukovnih i digitalnih vještina zanimljivijim mladima. Sudjelovanje u aktivnostima Tjedna mladima donosi promjenu i napredak. U nastavku teksta donosimo cjeloviti pregled aktivnosti našeg #EUVocationalSkillsWeek.

Pandemija koronavirusa ozbiljno je naštetila svim oblicima obrazovanja i osposobljavanja. Ovo je prilika za novi pristup strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koje će biti modernije, zanimljivije, fleksibilnije i spremno za tranziciju u digitalno doba, kao i ekološku tranziciju. Cilj je svoj radnoj snazi pružiti vještine kojima će se ne samo poduprijeti zelena i digitalna tranzicija, već će se i potaknuti oporavak.

Prema podacima Eurostata iz 2019., 29% pojedinaca u 27 država članica EU-a posjeduje niske digitalne vještine. Stoga su vrijedni učenici  1.a, 1.e, 1.g, 2.c, 2.f, 3.a, 3.b, 3.e, 3. f, 4.a, 4.b, 4.c i 4.e, sa svojim nastavnicima općeobrazovnih i strukovnih predmeta Ivanom Opačak, Dajanom Marinić, Igorom Bjelobabićem, Teom Janković-Mikolčević, Sandom Kovačić, Valerijom Šprajc i Vanjom Bano, razvijali svoje digitalne i strukovne vještine. Uključili su se i učenici članovi školskoga eTwinning i EPAS tima.

 

Cjeloviti pregled svih aktivnosti našeg Tjedna strukovnih vještina pogledajte na OVOJ poveznici ili klikom na priloženu fotografiju diseminacijskoga Padleta. Doista je puno zanimljivih (strukovnih) sadržaja. Želite li naučiti nešto o povijesti EU-a, ili pak provjeriti svoje znanje, pogledajte zanimljivu prezentaciju ambasadora juniora EP-a Lovre Klase (3.e) na OVOJ poveznici. Pripremate li se pak za (virtualni ili stvarni) poslovni sastanak, OVDJE možete prelistati e-knjigu i pročitati zanimljive savjete učenika 2.c i 4.c razreda (to im je struka). U Padletu mjestu možete vidjeti i kako je Tjedan strukovnih vještina obilježila naša škola-partner i škola prijatelj SŠ Konjščina.

 

 

Kako bismo zaokružili cijeli ovaj Tjedan, maturanti ekonomisti pripremili su zanimljivi kviz o osnovnim ekonomskim pojmovima. Odvažite se i – na OVOJ poveznici – provjerite svoje znanje o ekonomiji ili naučite nešto novo.

 

(PO)HVALA svima koji su sudjelovali u aktivnostima te tako doprinijeli povećanju kvalitete odgojnoobrazovnoga rada u našoj školi!

Autorica teksta: Vanja Bano, koordinatorica aktivnosti u Tjednu
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

 

Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju