preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Digital storytelling - digitalno pripovijedanje u 1. g razredu

Autor: Marija Deanković, 18. 2. 2021.

Digitalno pripovijedanje je jedna od inovativnih metoda koje se koriste u nastavi (posebno u nastavi stranih jezika). Kako su današnje generacije okrenute ka digitalnim uređajima i sadržajima, digitalno pripovijedanje postaje sve rasprostranjenije i popularnije među mladim ljudima. Ono kombinira glazbu, sliku, videomaterijal i priču te tako postaje medij koji lako zaokuplja publiku („primatelja“).

Učenici 1. g razreda su tijekom nastave engleskog jezika u razdoblju od prosinca do siječnja prošli kroz cijeli proces pisanja priče i digitalnog pripovijedanja. Prvo su analizirali elemente dobre priče: uvod, zaplete i rasplete te završetak i pročitali nekoliko primjera dobro napisanih priča. Nakon toga su pisali  svoje priče. U sljedećoj fazi su na temelju vlastitih priča napravili scenarij za digitalnu priču.

Na nastavi engleskog jezika su u informatičkom kabinetu prošli kroz osnove korištenja digitalnog alata Adobe Spark u kojemu su izrađivali digitalne priče tijekom nastave na daljinu. U tom procesu su upoznati i s pojmom (kršenja) autorskih prava kada koriste fotografije i glazbu s interneta. Posjetili su i isprobali nekoliko internetskih stranica na kojima mogu pronaći i besplatno koristiti fotografije, bez kršenja autorskih prava.

Prekrasne digitalne priče učenika koji su ih voljni javno podijeliti s vama možete pogledati u Wakelet kolekciji putem poveznice:

https://wakelet.com/wake/HNcPgYI4_VbwLPuE5CTmD.

Mirta Kos Kolobarić, prof. savjetnik
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju