preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Dvije e-knjige naših učenica na međunarodnome kreativnom natječaju

Autor: Ivana Opačak, 2. 4. 2021.

Dvije učenice 1. e razreda – Maja i Stella Vinković – uključile su se u kreativni natječaj Planet Classrooma – nove digitalne platforme koja okuplja mlade umjetnike i sanjare diljem planeta. Mladi filmaši, inovatori i lideri, najavljuje promidžbeni video, pokretačka su snaga (n)ove platforme, a dolaze spasiti svijet. Kratke priče na engleskome jeziku s ilustracijama Stelle i Katje Radošević (1. e) možete pročitati u nastavku. Djevojkama čestitamo i želimo uspjeh na ovome međunarodnom natječaju!

Slika zaslona (dio promidžbenoga videorada organizatora natječaja)

Izazov za mlade od 11 do 18 godina bio je osmisliti i napisati kratku priču na engleskome jeziku te oblikovati vlastitu e-knjigu kvadratnog oblika u digitalnome alatu Book Creator; na prvoj je stranici e-knjige trebalo oblikovati ilustraciju naslovnice, a na drugoj predstaviti priču i dodati zvučni zapis (osobnoga kazivanja priče). Autor idejno najoriginalnije te dizajnerski i jezično najvještije oblikovane priče bit će nagrađen bonom u vrijednosti 100 dolara američke tvrtke Amazon, no najveća je nagrada svakom sudioniku mogućnost da se predstavi čitateljima diljem svijeta u zajedničkoj e-zbirci kratkih priča koja će biti izrađena i objavljena po završetku natječaja. Više podataka o uvjetima natječaja dostupno je na OVOJ poveznici.

U nastavku - klikom na naslovnice e-knjiga naših učenica - možete pročitati dvije veoma zanimljive priče - A Male Doctor, Majinu priču koja hrabro propituje temu rodne neravnopravnosti (iz neobične perspektive - muškarca), i Wandering, Stellinu priču koja nas svojim fantastičnim elementima navodi na lutanje neistraženim prostorima (vlastite) mašte…

 

Naslovnicu e-knjige oblikovala je Katja Radošević (1. e) – HVALA joj!

 

Naslovnicu e-knjige oblikovala je autorica kratke priče.

 

Djevojkama čestitamo na umjetničkim ostvarenjima i želimo uspjeh na međunarodnome natječaju!

Tekst: Ivana Opačak, razrednica i mentorica
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju