preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

The Four Cs and 21st-century learning (RELO Belgrade) - međunarodna online konferencija za nastavnike engleskog jezika

Autor: Antonija Stvorić, 31. 8. 2021.

RELO Belgrade (Regionalni ured za programe engleskog jezika sa sjedištem u Beogradu) organizirao je međunarodnu trodnevnu online konferenciju za nastavnike engleskog jezika. Konferencija je trajala od 26. do 28. kolovoza 2021. godine, a prisustvovalo joj je gotovo 700 sudionika iz osamdesetak država.

RELO je pod ingerencijom Američkog ministarstva vanjskih poslova (United States Department of State), a pruža podršku nastavnicima engleskog jezika na svim razinama obrazovanja, organizira brojne seminare i webinare te sudjeluje kao podrška na različitim događanjima. U slobodnijem prijevodu, naslov ovogodišnje konferencije bio je: Kritičko mišljenje, kreativnost, komunikacija i suradnja u učenju u 21. stoljeću. 28 predavačica i predavača iz različitih zemalja podijelilo je svoja iskustva u obliku izlaganja ili radionica u trajanju od 15 ili 30 minuta. Pokazali su brojne aktivnosti koje provode u razredu sa svojim učenicima i odgovarali na pitanja ostalih sudionika konferencije. 

Jedna od predavačica bila je i prof. Mirta Kos Kolobarić, koja je prije 3 godine završila edukaciju za nastavnike TESOL Methodology - American English E-Teacher Program. Tu, a i mnoge slične edukacije, provodi Ured za obrazovanje i kulturu (Bureau of Educational and Cultural Affairs) pri Američkom ministarstvu vanjskih poslova. RELO je prof. Kos Kolobarić, kao bivšu polaznicu njihovih edukacija, pozvao da pošalje sažetak izlaganja na konferenciji, koji je i prihvaćen. Tema njezinog izlaganja bila je diskriminacija (kao međupredmetna tema iz područja građanskog odgoja i obrazovanja) i analiza primjera diskriminacije u animiranom filmu Zootopia. Sa sudionicima je podijelila neke primjere aktivnosti koje provodi u svojoj nastavnoj praksi, a koje kod učenika razvijaju kritičko mišljenje, suradnju, kreativnost, komunikaciju i razvijaju medijsku pismenost. Povratna informacija svih sudionika bila je odlična, a interes za bavljenje osjetljivim temama u nastavi bio je velik.

30. kolovoza 2021. na platformi Zoom održan je evaluacijski sastanak sa svim predavačima i podijeljene su im potvrde o održanim predavanjima.

Zanimljivo je napomenuti da je cijeloj konferenciji prisustvovala i prof. Željka Poleksić, prof. ekonomske grupe predmeta. Pratila ju je s velikim zanimanjem i bez ikakvih jezičnih poteškoća, a u predstavljenim primjerima nastavne prakse dobila je ideje koje će, uz doradu, primijeniti u svojem radu. 

 

prof. Mirta Kos Kolobarić

 
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju