preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Erasmus+ KA2 PBL Teacher Mobility

Autor: Ivana Opačak, 8. 9. 2021.

U ponedjeljak (6. rujna 2021.) održana je trosatna online mobilnost nastavnika (Teacher Mobility) u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Problem based learning in real life approach. Interaktivno je predavanje održala stručnjakinja za problemsko učenje iz Italije Paola Manzo, a među prisutnim nastavnicima iz svih partnerskih škola (iz Njemačke, Italije, Portugala i Hrvatske) bili su prof. povijesti Igor Bjelobabić i prof. hrvatskoga i engleskog jezika Ivana Opačak. Nakon predavanja razgovaralo se o primjeni problemskoga učenja u zemljama/školama partnericama i načinima provođenja takve nastave te organizaciji predstojećih mobilnosti učenika i nastavnika.  

Naša je škola partner na Erasmus+ projektu Problem based learning in real life approach (PBL, 2019-1-DE02-KA202-006442). U rujnu 2019. predstavnici škole (prof. povijesti Igor Bjelobabić - koordinator projekta, prof. njemačkoga jezika Anita Maratović Tolić i ravnatelj škole Mato Čaklovac) sudjelovali su na otvorenju projekta u njemačkome gradu Rüsselsheimu (i školi nositelju projekta Werner-Heisenberg-Schule) s predstavnicima ostalih partnera (iz Italije i Portugala).

U studenome 2019. učenici naše škole, s prof. Bjelobabićem i prof. hrvatskoga jezika Dajanom Marinić, sudjelovali su u mobilnosti u Perugiji, Italija.

Nakon dulje stanke u provedbi mobilnosti (tijekom COVID-19 pandemije), u lipnju 2021. održana je online mobilnost učenika i nastavnika u organizaciji talijanskih partnera. Na dvama online/Webex sastancima o tome Kako se tinejdžeri emocionalno nose s pandemijom te Koliko je inkluzivno naše školsko okruženje sudjelovalo je četvero učenika naše škole s prof. Igorom Bjelobabićem i prof. Ivanom Opačak.

 

Na posljednjoj projektnoj aktivnosti – trosatnoj online mobilnosti nastavnika 6. rujna 2021. – Paola Manzo, stručnjakinja za problemsko učenje iz Italije, održala je interaktivno predavanje, nakon kojega je uslijedila rasprava o primjeni problemskoga učenja u zemljama/školama partnericama i načinima provođenja takve nastave. Među prisutnim su nastavnicima bili prof. Bjelobabić i prof. Opačak koji će detalje mobilnosti diseminirati na razini stručnih vijeća škole.

Igor Bjelobabić, prof., i Ivana Opačak, prof.
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju