preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

3. dan mobilnosti

Autor: Antonija Stvorić, 12. 5. 2022.

Treći dan mobilnosti protekao je u mnoštvu aktivnosti.

Učenici su se u pratnji nastavnica uputili planinarskom stazom ka brdu Maresana, gdje je smještena Ca' Matta, planinarska kuća s hostelom i muzejom na zaštićenom području parka. Tamo ih je dočekao upravitelj i biolog, koji im je pričao o zaštićenim životinjskim i biljnim vrstama i aktivnostima koje poduzimaju kako bi potaknuli ideju održivog razvoja.

Učenicima je predstavljen i problemski zadatak na kojemu će raditi u međunarodnim timovima – osmisliti različite načine korištenja i promoviranja Ca' Matte.

Nakon toga su ih učenici škole poveli u obilazak školskih prostora i upoznali s bogatom poviješću škole, kao i njezinim bogatstvima – škola posjeduje dragocjene stare knjige (Danteovu Božanstvenu komediju i dvadeset svezaka Diderotove Enciklopedije na francuskom jeziku).

Uslijedio je najuzbudljiviji dio dana – prezentacije o lokalnim poduzetnicima. Učenice su prezentacije pripremale prije mobilnosti, nakon intervjua s poduzetnicima koji se bave (održivim) turizmom. Učenice naše škole (Laura Sudar, Dora Fligić, Laura Mesaroš, Lucija Prkačin, Leona Leško, Anja Živković, Nika Katinić, Sara Buketa, Vanesa Katalinić i Petra Vuleta) predstavile su udrugu Arteco gospodina Pavletića, kojega smo posjetili u travnju. Prezentacija je odlično odrađena, a nakon što su svi učenici partneri održali prezentacije, provjerili smo koliko su pažljivo slušali jedni druge. Odgovarali su na pitanja u kvizu izrađenome u digitalnom alatu Kahoot!. Pobijedila je naša učenica Laura Sudar. Čestitke Lauri!

Koordinatorica projekta:

Mirta Kos Kolobarić
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju