preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Na Zoomu s novim projektnim partnerima iz Njemačke

Autor: Ivana Opačak, 19. 5. 2022.

Jučer je, na digitalnoj platformi Zoom (16.00 – 17.00), održan 4. sastanak naših ambasadora EP-a s timom zastupnika Predraga Freda Matića u okviru projekta Budućnost Europe: Europska godina mladih. Sastanku su prisustvovali i g. Tino Kunert, asistent njemačke zastupnice u EP-u Petre Kammerevert i voditelj ureda u Bruxellesu i Strasbourgu, te učenici i nastavnici Gymnasium Norfa, naše nove partnerske škole iz Njemačke. Povezivanjem učenika iz Hrvatske i Njemačke, koji će zajedno raditi na istoj projektnoj temi - EU locally & (inter)nationally, projekt je dobio međunarodnu dimenziju.

 

Učenici 3. e razreda sudjelovali su na sastanku u razredu, tijekom nastave engleskoga jezika (s prof. Opačak), a dvije mlađe ambasadorice iz 2. e razreda - Maja Vinković i Ema Tomašić - događanje su pratile online. Nakon uvodnoga predstavljanja nositelja projekta i predstavnika partnerskih škola, učenici su preuzeli inicijativu i, kako sam naziv i ideja projekta nalažu, odradili sastanak.

Maja je veoma lijepo predstavila našu školu, grad Slavonski Brod, Brodsko-posavsku županiju i Republiku Hrvatsku, istaknuvši sve ono što nas određuje i čime se ponosimo. Lorena Čolak i Marija Obrovac (3. e) ukratko su izvijestile sudionike sastanka o podtemi koja će biti u našemu fokusu - (ne)kvaliteta usluge u željezničkome prometu i (ne)kvaliteta života (ne samo) mladih koji tu uslugu koriste, osvrnuvši se na provedene, aktualne i planirane projektne aktivnosti.

Učenici njemačke škole, kao i organizatori, bili su oduševljeni predstavljenim materijalom i entuzijazmom učenica, pohvalivši njihov fluent English. I profesorica je bila veoma ponosna. (PO)HVALA svima!

Njemački je gimnazijalac Felix Prinz predstavio svoju školu Gymnasium Norf, njemački grad Neuss, najveći grad unutar okruga Rhein-Kreis Neuss u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (na zapadnoj obali Rajne nasuprot Düsseldorfa).

Istaknuo je kako bi on i njegovi prijatelji rado saznali više o problemu s prijevozom koji muči učenike naše škole (regije i države), dodavši kako ih zanimaju i druge teme, poput borbe protiv klimatskih promjena, migracijskih i proturatnih politika, solidarnosti (spram učenika iz Ukrajine koji u velikome broju pristižu u Njemačku - jedan će se novi razred oformiti u njihovoj školi)…

Ovaj je sastanak bio tek početak jedne lijepe suradnje. Učenici i nastavnici iz Njemačke i Hrvatske ostaju u kontaktu, razmijenit će projektne ideje i, kroz suradničke aktivnosti (pod budnim okom dvojice eurozastupnika), obogatiti provedbu projektnoga plana.

Sljedeći bi susret trebao biti live - u Strasbourgu... Veselimo se!

Ivana Opačak, prof.  
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

 

Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju