2020-11-14 15:55:30

Svjetski dan ljubaznosti

13. studenog 2020. obilježili smo Svjetski dan ljubaznosti.  Ljubaznost se sastoji od malenih znakova pažnje koje svakodnevno dajemo ljudima oko sebe, bili to oni prema kojima je nužno biti ljubazan – šef, profesor, stanodavac – ili potpuni stranci. Možda mislite kako je u današnjem užurbanom načinu života ljubaznost odavno izumrla, ali… 

Ako se prisjetite kada vam je netko pridržao vrata na izlasku iz zgrade ili kada ste to nekome učinili vi, kada ste ustupili mjesto starijoj baki u tramvaju, a da vam je ona pritom zahvalila, kada ste propustili auto sa sporedne ceste i dobili pozdrav rukom, sjetit ćete se kako je ljubaznost itekako i dalje tu.

Tu je i sastoji se upravo od sitnica koje su nekome uljepšale dan. Hvala! Bravo! Izvolite! Oprostite! Ove riječi tako često zaboravljamo koristiti u svakodnevnom životu, u svakodnevnoj komunikaciji, a ponekad bi mogle nekome uljepšati dan. Ostavite nekome inspirativnu poruku da bi se osjećao bolje ili da mu samo uljepšate dan. Uzmite olovku, papir i napišite nešto što vam stoji na srcuDan ljubaznosti može biti svaki dan.

Renato Florijan, 1.a

 

Ljubaznost je jezik koji gluhonijemi čuju, a slijepi mogu vidjeti.

Mark Twain

 

Evo nekoliko poruka koje su napisali učenici 1.a razreda naše škole.

Gabriel Kovačević

 

Marina Mikulić

 

Lea Prgomet

 

Nikolina Krištija

 

Ema Jurić

 


Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski brod