2020-12-17 14:52:40

Australski virtualni izazov

Šestero učenika 3. g razreda sudjelovalo je u Australskom virtualnom izazovu kojega je organiziralo Veleposlanstvo Australije u Zagrebu. Virtualni izazov organiziran je za učenike srednjih škola u Hrvatskoj, a trajao je od 26. studenoga 2020. do 10. prosinca 2020. godine.

Učenici su sudjelovali u ukupno 5 izazova. Svaki se sastojao od jednoga pitanja na koje su učenici na preporučenim stranicama trebali pronaći odgovor i poslati ga u obliku koda. Za slanje dodatnih informacija imali su mogućnost dobivanja dodatnih bodova.

Na natječaj se javilo ukupno 115 timova, 109 ih je sudjelovalo do kraja, a ponosni smo što je i naš tim jedan od tih 109. Članovi tima bili su: Mia Prgomet, Marija Kolovrat, Jana Vrdoljak, Nina Knežević i Lana Drašković, pod mentorstvom profesorice i razrednice Mirte Kos Kolobarić.

Tijekom 5 izazova učenici su naučili puno toga o Australiji, njezinim festivalima, istaknutim ljudima hrvatskog podrijetla, muzejskim zbirkama, Canberri i Sydneyu, životinjama te mnogim stvarima koje svakodnevno koristimo, a koje su izumljene u Australiji. Odlično su surađivale u timu, izrađivale qr kodove, konzultirale se.

Sve što su naučile, a i više od toga, podijelit će s vama prilikom obilježavanja Dana Australije, 26. siječnja 2021. godine. Nažalost, nismo ušli u najboljih 12 timova, ali je ovo bilo odlično i zanimljivo iskustvo i nadamo se da ćemo u budućnosti imati ponovno prilike sudjelovati u sličnim aktivnostima.

Sve pohvale učenicama za uložen trud, vrijeme i predanost. Dostojno su predstavile našu školu!

prof. Mirta Kos Kolobarić

 


Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski brod