2022-04-15 19:26:39

Kako smo spojili Mjesec dječje knjige, Dan hrvatske knjige i Dan planeta

Prošle su godine, na Dan hrvatske knjige (22. travnja), uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (23. travnja), učenici 2. a razreda objavili e-knjigu svojih prvih kratkih priča... Sve su priče bile prekrasne, no na Dan planeta Zemlje (22. travnja) tematikom i porukom izdvojila se jedna – Alan, kralj podmorja učenice Ivone Gačić. Ove je godine učenica vizualno oživjela svoju priču, a pomogla joj je razredna prijateljica Tena Pejić. Učinile su to u Mjesecu dječje knjige (koji se tradicionalno obilježava od 14. ožujka do 10. travnja). 

 

Prošle su godine učenici tadašnjega 1. a razreda (s prof. Opačak) objavili e-knjigu Moja prva priča. E-knjiga, izrađena na digitalnj platformi Book Creator, dostupna je OVDJE.  Tema je bila slobodna, važno je bilo napisati kratku priču sa zadanim elementima (likovi, prostor i vrijeme, fabula, pripovjedač).

Sve su priče bile prekrasne, no na Dan planeta Zemlje (22. travnja) tematikom i porukom izdvojila se jedna – Alan, kralj podmorja učenice Ivone Gačić. Ove je godine učenica vizualno oživjela svoju priču, a pomogla joj je razredna prijateljica Tena Pejić. Učinile su to u Mjesecu dječje knjige (koji se tradicionalno obilježava od 14. ožujka do 10. travnja.

Budući da je slikopriča tematski, tekstualno i vizualno prilagođena djeci (mlađega uzrasta), ovim putem darujemo je svoj djeci… i svim odraslima… jer odrasli su jednostavno zastarjela djeca. (Dr. Seuss)

Klikom na gore priloženu fotografiju i(li) OVDJE pogledajte prekrasne Ivonine ilustracije u videoprezentaciji koju je pripremila Tena.

Pročitajte prekrasnu Ivoninu priču… i promislite o poruci koju krije…

(PO)HVALA djevojkama!

Ivana Opačak, prof.


Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski brod