2022-05-02 18:35:08

Akcija za raseljeno stanovništvo Ukrajine

Učenici i djelatnici Ekonomsko-birotehničke škole od 3. do 14. travnja 2022. god. proveli su akciju prikupljanja pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine.

Na inicijativu učenika školskog volonterskog kluba „Kapi volje“ pod voditeljstvom prof. Anite Maratović-Tolić, a u suradnji i prema uputama ustanove Crveni križ, prikupljena su 34 standardizirana paketa pomoći: 11 prehrambenih, 13 higijenskih i 10 dječjih. Pregledavanje i slaganje paketa provele su profesorice volonterke: Antolović, M. Jurić, Kovačić, Maratović-Tolić, Maričević i Stvorić uz učenice N. Blažević iz 4.e, M. Farina iz 1.a te predsjednice volonterskog kluba L. Čolak iz 3.e. Ovom prigodom zahvaljujemo svima na sudjelovanju.

 

U petak, 29. 4. 2022. završen je i drugi dio akcije prikupljanja pomoći za raseljeno stanovništvo Ukrajine, ali smješteno u našoj županiji. Otac Aleksandar Hmilj, župnik grkokatoličke župe Uzvišenja Svetoga Križa u Slavonskom Brodu i povjerenik Odbora za prihvat i pomoć izbjeglicama iz Ukrajine za Slavoniju, i volonterka Ivana Guganović izrazili su gostoprimstvo profesoricama: Antolović, Kovačić, Maričević i Vovk koje su u ime  voditeljice ove akcije te u ime učenika i djelatnika škole predale nekoliko paketa svakidašnjih higijenskih i prehrambenih potrepština, uz skromnu novčanu donaciju za obitelj u potrebi. Ovom prigodom domaćini su nas upoznali s tijekom situacije oko prihvaćanja raseljenog stanovništva Ukrajine, izazovima s kojima se susreću, kao i mogućnostima koje se otvaraju u novim životnim prilikama. Obogaćeni susretom, ali žalosni zbog teške situacije pristiglih Ukrajinaca odlazimo utješeni zadovoljavajućom i pravovremenom reakcijom naših sugrađana koji su kao i učenici i djelatnici naše škole otvorili srce i pomogli ljudima u najvećoj potrebi. Želimo što skoriji završetak rata i neka zavlada mir!

 

Mihaela Maričević,

voditeljica školskog volonterskog kluba „Kapi volje“


Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski brod