preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Projekti  > S.T.E.P.+
Static HTML

Međunarodni dan kulturne baštine

Autor: Antonija Stvorić, 23. 9. 2021. 16:14

23. rujna svake godine obilježava se Međunarodni dan kulturne baštine.

 [više]

Pripremne aktivnosti za mobilnost kojoj je naša škola domaćin

Autor: Antonija Stvorić, 21. 9. 2021. 16:52

Konačno je (barem se nadamo) došlo vrijeme da održimo mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta S.T.E.P.+, a kojoj je domaćin naša škola.

 

 [više]

Sastanak projektnih koordinatora Erasmus+ projekata škole s ravnateljem

Autor: Antonija Stvorić, 10. 6. 2021. 10:13

8. lipnja 2021. godine koordinatori Erasmus+ projekata u našoj školi, Igor Bjelobabić i Mirta Kos Kolobarić, održali su sastanak s ravnateljem škole. Teme su bile izgledi za organiziranje mobilnosti učenika i nastavnika u sljedećoj školskoj godini, ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvoljavale.

 [više]

Povodom Dana Europe

Autor: Antonija Stvorić, 7. 5. 2021. 16:25

Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine. Erasmus+ program usko je vezan uz sve europske vrijednosti pa smo i ove godine s projektnim partnerima u projektu S.T.E.P.+ izradili interaktivni poster s pregledom aktivnosti u kojima smo predstavljali raznolikost i bogatstvo naše kulturne baštine i diskutirali o njoj.

 [više]

Erasmus+ projekt S.T.E.P.+: Pokladno jahanje - promotivni video

Autor: Antonija Stvorić, 26. 4. 2021. 16:51

Jedna od brojnih aktivnosti koje se u sklopu Erasmus+ projekta S.T.E.P.+ odvijaju na Twinspaceu projekta je izrada promotivnog videa kojim se reklamira naša kulturna baština.

 [više]

Premijera filma "Kraljeva kći"

Autor: Antonija Stvorić, 19. 4. 2021. 11:24

17.4.2021. u 16 sati održana je premijera dokumentarnoga filma Kraljeva kći. Prof. Mirta Kos Kolobarić imala je čast i zadovoljstvo prisustvovati premijeri.

 [više]

Sastanak koordinatora Erasmus+ projekta S.T.E.P.+

Autor: Antonija Stvorić, 16. 3. 2021. 14:16

15. ožujka 2021. održan je još jedan online sastanak koordinatora Erasmus+ projekta S.T.E.P.+ u kojemu je naša škola partner.

 [više]

Naša međunarodna Erasmus božićna večera

Autor: Marija Deanković, 21. 12. 2020. 10:18

18. prosinca 2020. godine održana je videokonferencija u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+. U njoj su sudjelovali učenici i nastavnici iz partnerskih škola. Ovoga puta zbližila nas je tema Božića.

 [više]

Predstavljamo službenu projektnu kravatu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+

Autor: Marija Deanković, 17. 10. 2020. 09:17

Kao nastavak projektnih aktivnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+ i obilježavanja Dana Erasmusa u Ekonomsko-birotehničkoj školi, ponosni smo što možemo predstaviti službenu projektnu kravatu.

 [više]

2. dan događanja povodom obilježavanja Dana Erasmusa

Autor: Marija Deanković, 16. 10. 2020. 18:16

Globalna pandemija imala je ogroman utjecaj na planirane projektne aktivnosti i na same mobilnosti. Mobilnosti su, silom prilika, odgođene do daljnjega, no učenici koji sudjeluju u KA2 Erasmus+ projektu S.T.E.P.+ kontinuirano rade na raznim virtualnim aktivnostima, još od ožujka ove godine. Tako je izrađeno nekoliko videouradaka podrške učenicima tijekom lockdowna, video u kojem se promiče turistička ponuda Slavonskog Broda, na Twinspaceu projekta postavljen je Padlet sa slikama i opisima kulturne baštine gradova u kojima su smještene partnerske škole te je izrađen Survival Kit - četverojezični digitalni rječnik s osnovnim izrazima na francuskom, poljskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

 [više]

Virtualni Dani Erasmusa

Autor: Marija Deanković, 15. 10. 2020. 12:59

Već drugu godinu u našoj školi obilježavamo Dane Erasmusa. Na taj način prezentiramo sve projektne aktivnosti i rezultate našeg bogatog Erasmus+ iskustva. U posljednjih 5 godina Ekonomsko-birotehnička škola samostalno je provela 6 KA1 Erasmus+ projekata mobilnosti učenika i nastavnika. U tijeku je provedba još jednog KA1 Erasmus+ projekta i dva KA2 Erasmus+ školska partnerstva.

 [više]

Survival kit - višejezični rječnik

Autor: Marija Deanković, 5. 10. 2020. 08:51

Učenici koji sudjeluju u Erasmus+ projektu S.T.E.P.+ obilježili su Europski dan jezika 2020. godine jednom zanimljivom virtualnom aktivnošću na Twinspaceu projekta. Zajednički su izradili višejezični rječnik koji sadrži osnovne izraze za snalaženje u stranoj zemlji. Tako, osim na našem jeziku, možete naučiti neke fraze na još tri jezika - francuskom, talijanskom i poljskom.

 

 [više]

Promicanje turizma - promotivni video

Autor: Marija Deanković, 15. 7. 2020. 09:05

U sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+ kojega provodi naša škola, tijekom prve godine provedbe (i nakon prve odrađene mobilnosti) susreli smo se s poteškoćama izazvanim pandemijom korona virusa. Ipak, uz obveze u nastavi na daljinu, učenici koji sudjeluju u projektu odradili su i mnoge projektne aktivnosti na eTwinning platformi projekta, kao i neke neplanirane aktivnosti koje su se pokazale potrebnima. Na primjer., snimljen je video podrške za sve partnere na projektu. 

 [više]

S.T.E.P.+ Erasmus+ projekt

Autor: Marija Deanković, 11. 5. 2020. 09:14

Da je sve bilo kako smo planirali i da nam koronavirus nije dramatično promijenio živote, danas bismo u našoj školi bili domaćini projektnim partnerima iz Francuske, Italije i Poljske.

 [više]

Čestitamo Dan Europe!

Autor: Marija Deanković, 8. 5. 2020. 09:21

Naša škola započela je s izgradnjom svoje europske dimenzije još 2013. godine, kada se uključila u EU projekte. Ove godine smo, povodom Dana Europe i planiranih Dana otvorenih vrata EBŠ, željeli predstaviti naš Erasmus+ KA2 projekt S.T.E.P.+ učenicima i široj javnosti. Točnije, htjeli smo podijeliti europska iskustva stečena tijekom mobilnosti i suradnje s vršnjacima iz Francuske, Italije i Poljske, partnerima na projektu.

 [više]

Prva mobilnost učenika Ekonomsko-birotehničke škole u sklopu Erasmus+ projekta S.T.E.P.+

Autor: Marija Deanković, 4. 2. 2020. 14:26

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole vratili su se s prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+, koja je trajala od 26. do 31. siječnja 2020. u Champagnolu u Francuskoj. U mobilnosti je sudjelovalo 9 učenika škole, u pratnji profesorica Mirte Kos Kolobarić, Marije Deanković i Ane Radočaj.

 [više]

Posjet Udruzi „Regoč“

Autor: Marija Deanković, 25. 11. 2019. 19:51

U ponedjeljak, 25. studenog 2019., profesorice Mihaela Maričević i Ana Radočaj posjetile su Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Regoč“ u sklopu Dana otvorenih vrata Udruge. Posjet Udruzi povezan je s aktivnostima u sklopu projekta Ekonomsko-birotehničke škole "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project", čija glavna tema je održivi turizam, a obuhvaća podteme poduzetništvo u turizmu, dostupnost turističkih odredišta i proizvoda osobama s invaliditetom i kulturno nasljeđe kao održivi turistički proizvod.

 [više]

Posjet Katarinskom sajmu

Autor: Marija Deanković, 23. 11. 2019. 20:24

U petak, 22. studenog 2019., učenice Laura Sudar (1. e) i Anja Živković (1. g) u pratnji prof. Mirte Kos Kolobarić posjetile su Katarinski sajam. Posjet je bio vezan uz projektne aktivnosti Erasmus+ projekta S.T.E.P.+ o kulturnom nasljeđu.

 [više]

Sastanak projektnog tima

Autor: Marija Deanković, 15. 11. 2019. 08:12

12. studenog 2019. godine održan je još jedan sastanak projektnog tima Erasmus+ projekta S.T.E.P.+. Drago nam je da je na sastanak došla gospođa Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

 [više]

Aktivnosti u sklopu S.T.E.P.+ projekta

Autor: Marija Deanković, 12. 11. 2019. 19:31

Jedna od prvih aktivnosti za učenike na Twinspaceu projekta bila je izrada službenog loga projekta. Svaka zemlja partner imala je zadatak ponuditi 5 ideja za logo. Učenici su dobili smjernice za izradu dobroga loga te im je predloženo nekoliko digitalnih alata za njegovu izradu. Svih 5 ideja naših učenika možete vidjeti na priloženim slikama.

 [više]

Obavijest o izboru učenika za mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+

Autor: Marija Deanković, 18. 10. 2019. 10:17

18. listopada 2020. projektni tim održao je sastanak na kojem su odabrani učenici koji će sudjelovati u mobilnostima u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+.

Prijave svih učenika koji su se prijavili za sudjelovanje u mobilnostima prihvaćene su.

 [više]

Erasmus+ dani

Autor: Marija Deanković, 12. 10. 2019. 14:32

10. i 11. listopada 2019. godine u Ekonomsko-birotehničkoj školi po prvi put su obilježeni Erasmus+ dani. Program Erasmus+ je financiran sredstvima Europske unije, a omogućava učenicima, nastavnicima i studentima mobilnosti u svrhu učenja i razmjene dobrih praksi.

 [više]

S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project

Autor: Marija Deanković, 10. 10. 2019. 11:47

U sklopu Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom „S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project“, kojega provodi naša škola, održan je transnacionalni sastanak projektnih koordinatora. Domaćin sastanka bila je strukovna škola Zespol Szkol Im. Jana Kasprowicza, koja učenicima nudi različite obrazovne programe.  Sastanak je održan u razdoblju od 1.-3. listopada 2019.

 [više]

Poziv za iskazivanje interesa učenika za sudjelovanje u Erasmus+ KA2 projektu "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Deanković, 23. 9. 2019. 10:12

Ekonomsko-birotehničkoj školi odobren je Erasmus+ KA2 projekt "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project", koji će uključiti mobilnosti učenika i nastavnika.

Koordinator KA2 strateškog partnerstva među školama je LYCEE PAUL EMILE VICTOR iz grada Champagnole u Francuskoj, a preostale tri partnerske škole su:

  • ZESPOL SZKOL IM. JANA KASPROWICZA, Jelcz Laskowice, Poljska
  • EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA ŠKOLA,  Slavonski Brod, Hrvatska
  • ITCTS VITTORIO EMANUELE II, Bergamo, Italija
 [više]

 Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju