preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 167
Ovaj tjedan: 167
Danas: 167
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ dani
Autor: Marija Deanković, 12. 10. 2019.

10. i 11. listopada 2019. godine u Ekonomsko-birotehničkoj školi po prvi put su obilježeni Erasmus+ dani. Program Erasmus+ je financiran sredstvima Europske unije, a omogućava učenicima, nastavnicima i studentima mobilnosti u svrhu učenja i razmjene dobrih praksi.


Ekonomsko-birotehnička škola uključila se u Erasmus+ projekte 2014. godine. Do sada je uspješno provedeno 5 takvih projekata (koordinatorica 4 projekta bila je prof. Marija Deanković, a koordinatorica 1 projekta prof. Mirta Kos Kolobarić. Dva su obuhvaćala stručno usavršavanje nastavnika (How2biz? U Irskoj i  Uči(ti) za budućnost u Engleskoj), a tri projekta su omogućila stručnu praksu naših učenika u Sloveniji (WayUp2Europe), Irskoj (Skills4Tomorrow) i Poljskoj (Learn. Apply. Use!). Proveden je i jedan veliki IPA projekt Youthpower - The Power of Tomorrow. U sklopu Erasmus+ dana u našoj školi retrospektivnom izložbom predstavljeni su svi naši provedeni projekti.

Ove godine možemo se pohvaliti činjenicom da istovremeno provodimo 4 Erasmus+ projekta koji su predstavljeni učenicima 11. listopada 2019. u školskoj knjižnici. Dva KA1 projekta uključuju stručno usavršavanje nastavnika u Finskoj (Fin(sk)a kroativna škola) i stručnu praksu učenika u Poljskoj (Praksom do posla). Osim što je učenicima predstavljena mogućnost odrađivanja stručne praske u Poljskoj, svoja iskustva su im iz prve ruke prenijeli učenici koji su prošle godine sudjelovali u sličnom projektu – Anamarija Antolović, Josip Ćorluka, Marija Pavić, Juraj Liović i Nikolina Lucić. Učenici koji ove godine sudjeluju u mobilnosti rado su poslušali iskustva svojih kolega.

Također su prezentirana i dva Erasmus+ KA2 projekta, koji uključuju mobilnosti učenika i nastavnika. Prvi od njih, S.T.E.P.+ bavi se temom održivog turizma, a drugi, Problem based learning in real life approach, bavi se metodom problemskog učenja.

11. listopada 2019. u 17.00 održan je roditeljski sastanak na kojemu su roditeljima i učenicima predstavljeni svi projekti koje je škola provela i provodi.

Na sastanku je službeno javnosti predstavljen Erasmus+ KA2 projekt S.T.E.P.+ (koordinatorica Mirta Kos Kolobarić). Roditeljima su predstavljene podteme projekta: ekoturizam, kulturno nasljeđe kao turistički proizvod, poduzetništvo u turizmu i dostupnost turističkih odredišta ljudima s invaliditetom). Mobilnosti učenika odvijat će se u Francuskoj (Champagnole), Italiji (Bergamo) i Poljskoj (Jelcz Laskowice), a naša škola bit će domaćin u svibnju 2020. godine. Roditeljima su prezentirane mogućnosti sudjelovanja učenika u mobilnostima i dobrobiti sudjelovanja za učenike. Bitno je napomenuti da se dobivenim financijskim sredstvima financiraju svi troškovi putovanja, smještaja i prehrane učenika na mobilnostima. Kako je u tijeku proces prijave učenika za mobilnost, roditelji su imali prilike postaviti pitanja.

Roditeljima je predstavljen i projekt Fin(sk)a kroativna škola, u sklopu kojega će 8 djelatnika škole krajem ožujka 2020. ići u finsku školu na job shadowing i promatrati nastavu finskih kolega (inovativne nastavne metode, upotrebu IKT alata, način izrade vlastitih nastavnih materijala, nastavu engleskog i njemačkog jezika) i rad rukovodstva škole (menadžment i izrada strateških dokumenata škole). Nastavnica Mirna Vovk roditeljima je predstavila projekt Praksom do posla u sklopu kojega će 25 učenika naše škole u studenome ove godine obavljati dvotjednu stručnu praksu u Poljskoj.

Organizacijom Dana Erasmusa u našoj školi približili smo i učenicima i roditeljima aktivnosti koje se u školi odvijaju te ostvarili još bolju suradnju s roditeljima.

Koordinatorice događanja: Marija Deanković i Mirta Kos Kolobarić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju