preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Vijesti

Natječaj za stručnu praksu poslovnih tajnika i upravnih referenata u Irskoj

Autor: Marija Deanković, 31. 8. 2016.

U sklopu projekta Skills4Tomorrow odobrena je mobilnost 16 učenika 3. i 4. razreda poslovnih tajnika i upravnih referenata na stručnu praksu u Dublin, Irska.

Ekonomsko-birotehnička škola provodi projekt Skills4Tomorrow. Projekt je odobren i financiran od Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Više informacija možete pronaći na http://www.mobilnost.hr

ERASMUS+ PROGRAM

Skills4Tomorrow

2016-1-HR01-KA102-021727

U sklopu projekta Skills4Tomorrow odobrena je mobilnost 16 učenika 3. i 4. razreda poslovnih tajnika i upravnih referenata na stručnu praksu u Dublin, Irska. Stručna praksa održavat će se u razdoblju od 15 dana (13. do 27. studenog 2016.). S učenicima će kao pratnja za vrijeme mobilnosti biti dvije osobe u pratnji (djelatnici škole) koje će se pobrinuti da učenici izvršavaju svoje obveze te im pružiti potrebnu podršku i nadzor.

Partner na projektu je Martello Training Ltd. koji će učenicima pronaći odgovarajuće tvrtke za održavanje stručne prakse. Učenicima je iz sredstava projekta osiguran put do Dublina i povratak, putno osiguranje, smještaj i prehrana za vrijeme mobilnosti u irskim obiteljima te džeparac, roditelji/skrbnici ne moraju snositi nikakve dodatne troškove. Sudionici mobilnosti mogu biti učenici 3. i 4. razreda u zanimanjima poslovni tajnik i upravni referent.

O odabiru učenika odlučit će povjerenstvo u sastavu: razrednik, profesor strukovnih predmeta, prof. stranog jezika i voditelj projekta.

Uvjeti prijave:

- učenik/ca mora biti redovan učenik Ekonomsko-birotehničke škole i pohađati 3. ili 4. C ili D razred

- učenik/ca mora imati uzorno vladanje i dobre ocjene

- prijava mora biti predana do 12. rujna

Za prijavu su potrebni sljedeći dokumenti:

- preslika svjedodžbe prethodno završenog razreda

- potpisana izjava roditelja/skrbnika da dopuštaju sudjelovanje na natječaju i odlazak u inozemstvo (obrazac u prilogu)

- Europass CV na hrvatskom i engleskom jeziku (obrasci u prilogu)

- motivacijsko pismo na engleskom jeziku (minimalno 200, maksimalno 300 riječi; povjerenstvo će procijeniti znanje stranog jezika i motivaciju učenika za sudjelovanje u mobilnosti na temelju sljedećih pitanja: Što bih promijenio/la u dosadašnjem načinu odrađivanja stručne prakse? Zašto želim sudjelovati u mobilnosti? Koja su moja očekivanja?) Upute i primjeri potražite ovdje i ovdje.

Dodatni bodovi:

- preslika potvrde (zahvalnica, svjedodžba i sl.) o postignućima na strukovnim natjecanjima vezanim za UR ili PT

- potvrda o učenju engleskog jezika, položen ispit koji odgovara znanju na određenim razinama (A1, A2, B1, B2, C1, C2) shodno Europskom referentnom okviru

- potvrda o sudjelovanju na županijskoj ili višoj razini natjecanja u engleskom jeziku (od 1. do 4. razreda srednje škole)

Obveze i dužnosti učenika-sudionika mobilnosti:

- redovito pohađanje stručne prakse (Učenici će na praksi imati mentora koji će pratiti njihov rad.)

- odgovorno ponašanje na radnom mjestu za vrijeme mobilnosti

- učenici neće konzumirati alkoholna pića i nedolično se ponašati za vrijeme mobilnosti

- učenici će uvažavati i slijediti upute osoba u pratnji te im se obratiti u slučaju bilo kakvog problema

- sudionici mobilnosti svakog dana održat će sastanak s osobama u pratnji

- učenici će svaki dan voditi Dnevnik rada

Svu prijavnu dokumentaciju učenici su dužni predati u ŠKOLSKU KNJIŽNICU do 12. rujna.  Rezultati će biti objavljeni na školskoj web stranici i oglasnoj ploči u školi do 19. rujna.

Nakon odabira, sudionici mobilnosti (njihovi skrbnici/roditelji) sklapaju sa školom ugovor i preuzimaju na sebe odgovornost da će ispuniti svoj dio obveza, u protivnom školi su dužni vratiti sredstva utrošena na mobilnost.

Sve pripreme (kulturološke, strukovne i jezične) bit će organizirane u školi, kao i tjedni sastanci sa sudionicima mobilnosti. Učenici će za vrijeme mobilnosti izostati s nastave, ali u dnevnik će biti upisano da su na stručnoj praksi. Ostatak razreda (učenici koji nisu na mobilnosti) pohađat će nastavu po normalnom rasporedu.

Za sve dodatne informacije učenici i roditelji/skrbnici mogu se obratiti voditeljici projekta, školskoj knjižničarki Mariji Deanković.


Priloženi dokumenti:
CVtemplate_eng.doc (112.00 KB)
CVtemplate_hrv.doc (119.50 KB)
Suglasnost_roditelja.docx (2.05 MB)


Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju