Datum objave: 10. travnja 2024.
Kategorija: EPAS | Vijesti

Posjet Srednjoj medicinskoj školi – predavanja Iskoristi svoj glas

by | tra 10, 2024 | EPAS, Vijesti

Mlađi ambasador Europskoga parlamenta naše škole Ajdin Kuduzović (1. c) i starija ambasadorica prof. Opačak posjetili su jučer (9. travnja 2024.) Srednju medicinsku školu Slavonski Brod. Ondje su, u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni, održana tri interaktivna predavanja iskoristi svoj glas, tijekom kojih su učenici 4. b, 4. c i 4. d razreda provjerili svoje znanje i naučili ponešto o povijesti Europske unije, europskim institucijama, važnosti demokracije i participacije (ne samo) mladih na predstojećim (europskim i nacionalnim) izborima.

Ajdin je već održao predavanja i radionice u svim maturantskim (4.) razredima naše škole, ispunivši tako zadaću na koju se, s prof. Opačak, obvezao na seminaru za mlađe i starije ambasadore Europskoga parlamenta u Zadru 8. – 10. veljače 2024.; o seminaru smo izvijestili OVDJE. Naime, svaki je od mlađih predstavnika hrvatskih škola ambasadorica u Zadru dobio zadatak do kraja travnja odraditi minimalno tri predavanja ili radionice u završnim razredima svoje škole. 

OVDJE smo izvijestili o setu radionica za učenike 4. a, 4. c, 4. d i 4. e razreda naše škole 14. ožujka 2024.. 20. ožujka 2024. (14.50 – 15.35) održano je interaktivno predavanje za učenike 4. g razreda (na nastavnome satu geografije s prof. Sverić); predavanje je diseminirano na Facebookovoj stranici programa EPAS.

Dodana je vrijednost Ajdinove zadaće činjenica da je istu odradio i van škole, u lokalnoj zajednici. Učenici Srednje medicinske škole, koja nije sudionica programa EPAS, tako su dobili mogućnost sudjelovati u projektu vršnjačkoga poučavanja o važnosti demokratske pismenosti i participacije mladih. Zahvalni i zadovoljni, svjesni vlastite odgovornosti, poručuju: Iskoristi(mo) svoj glas!

HVALA ravnateljici, učenicima i djelatnicima Medicinske škole na ukazanome povjerenju i gostoprimstvu.

Ivana Opačak, prof.

Pročitajte još

Poziv na radionicu na engleskom jeziku

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine u 14.30 sati, obilježit ćemo u Ekonomsko-birotehničkoj školi Dane medijske pismenosti prigodnom radionicom na engleskom jeziku, The modern ideal of beauty. Istražit ćemo načine na koji mediji vrše pritisak na našu svijest o...

Dani medijske pismenosti: Mladi, mediji i demokracija

Marija Brkić (Srednja škola Konjščina) i Ivana Opačak (Ekonomsko-birotehnička škola, Slavonski Brod) organizirale su danas (25. travnja 2024., 9.45 - 10.30) sastanak na platformi Zoom, koji je registriran kao hibridno javno događanje pod nazivom Mladi, mediji i...

Skip to content