preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

EU4mE&U (EU za tebe i mene)

Autor: Marija Deanković, 25. 3. 2019.

Učenicima članovima školskoga debatnog kluba ovih je dana stiglo veliko priznanje iz Ureda za informiranje u RH Europskoga parlamenta. Njihov je projekt osvojio nacionalnu nagradu Europskoga parlamenta "Karlo Veliki" i proglašen je najuspješnijim projektom s europskom dimenzijom za mlade u Republici Hrvatskoj, a u svibnju o.g., u njemačkom Aachenu, natjecat će se za prestižnu titulu najuspješnijega europskog projekta za mlade.

Projekt simboličnoga naziva EU4mE&U (EU za tebe i menepokrenut je s ciljem otvaranja škole Europi, uključivanja učenika u praktične on spot online lokalne, regionalne i (inter)nacionalne aktivnosti kojima se potiče i promovira europska građanska pismenost, poduzetnost, aktivno građanstvo i svijest o važnosti kritičkoga i kreativnog razmišljanja te volontiranja. 

Idejna začetnica i prijaviteljica projekta je Dajana Ivičić (2.e), a nositelji projektnih aktivnosti su mladi debatanti koji se (u razdoblju od rujna 2018. do danas) mogu pohvaliti s više terenskih oblika nastave, dva snimljena videorada (koja podržavaju kampanju za predstojeće europske izbore #OvajPutGlasam#), čak pet europskih mobilnosti (nastavnice voditeljice kluba Ivane Opačak i triju učenica škole), nekoliko Tricider debata s europskim partnerima eTwinning projekta Every Vote Counts (Svaki glas je važan) te nekoliko predavanja i radionica na kojima su svoje vršnjake poučavali o Europskoj uniji i diseminirali svoje aktivnosti... Očekuje ih obilježavanje Tjedna i Dana Europe, sudjelovanje u eTwinning debati s europskim partnerima, natjecateljski nastup na festivalu English All Around te školska izborna kampanja tijekom koje će pozvati punoljetne učenike škole da izađu na izbore za Europski parlament u svibnju o.g..

 

Ovi mladi ljudi žele biti uzori drugim mladim ljudima u Hrvatskoj i Europi, žele ukazati na važnost aktivnoga i odgovornog suživota u jednoj lokalnoj i europskoj zajednici. To im je važnije od možebitne (vrijedne financijske) nagrade u Aachenu. Nadaju se Erasmus+ KA2 projektnoj suradnji s europskim debatantima slična entuzijazma u budućnosti.

 

Iskrene čestitke našim debatantima i SRETNO u utrci za europsku nagradu!
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju