preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 4387
Ovaj tjedan: 1207
Danas: 58
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
72 sata bez kompromisa
Autor: Marija Deanković, 26. 10. 2019.

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u deset europskih zemalja, a jedna od njih je Hrvatska. U Slavonskom Brodu prošlog su vikenda (17. - 20. listopada) u njemu sudjelovale 124 osobe od kojih je dvadeset i dvoje srednjoškolaca te pet profesorica Ekonomsko-birotehničke škole.


Naši učenici radili su na raznim punktovima u gradu. Svaka grupa imala je svog voditelja. Voditelji su većinom bili profesori iz raznih škola. Imali smo organizirani prijevoz koji je svaku grupu odvezao na mjesto gdje započinje volontiranje u obliku fizičkog rada. Volonterska aktivnost započinje samom odlukom volontera da su spremni pomoći i volontirati bez kompromisa. Donošenje odluke najvažniji je trenutak, a nama i najponosniji jer postajemo dio volonterske aktivnosti „72 sata bez kompromisa“. U ovoj organizaciji sudjelovali su studenti te ostala mladež. Svi volonteri provodili su vrijeme odrađujući različite poslove, od krečenja i čišćenja domova starijih i nemoćnih građana do uređenja okoliša i dječjeg igrališta.

Prije podne, jedna od aktivnosti se provodila u dvorištu ustanove Zlatni cekin koju je predvodila profesorica Antonija Stvorić. Naše učenice Lara Balić, Valentina Ćurić, Sara Mašić, Katarina Kožul i Lorena Princip svojim su vještinama osvježile i oživjele zidnu fresku koja svakoga potiče na divljenje, a posebno usrećuje generacije posjetitelja ove ustanove. Djevojke su se odazvale i odlično bez kompromisa odradile posao. Komentari su bili i više nego pozitivni! Tijekom volontiranja, odnosno bojanja freske, djevojke su bile sretne i zadovoljne zadatkom koji su dobile. I prošle godine su sudjelovale u izazovnijim akcijama.

U popodnevnoj aktivnosti mural je nadopunjen slikom flaminga koju je oslikala naša učenica Antea Zubović već poznata po svojim umjetničkim vještinama. Akcija se proširila na zaštitno bojanje drvene nadstrešnice te dječjeg igrališta s toboganima. U aktivnosti su još sudjelovale Marina Bionda, učenice Ivona Raspasović, Nikolina Blažević, Hana Čugura i Barbara Pitlović te profesorice Maja Antolović sa svojom kćeri Lucijom, Sanda Kovačić sa sinom Sebastijanom i Mihaela Maričević, vjeroučiteljica.

Naša ekipa čiji članovi su Leon Ferić, Hrvoje Birtić, Mihael Smolčić, Karlo Vranješ i Josipa Martinčević imali su zadatak čišćenja i krečenjae kuće. Prvo su morali raščistiti ono što se nalazilo u kući, a zatim srediti zidove i obojiti iste. Na kraju su morali sve stvari vratiti natrag. „Glavna motivacija za sudjelovanje u ovoj akciji, bila je pomoć nemoćnim ljudima i onima koji sami ne mogu obaviti posao. Ljudi s kojima sve ovo radim jutros su mi bili nepoznati, a sada smo se upoznali i sprijateljili, tako da je ovo ne samo humanitarna akcija, nego i akcija koja povezuje nas mlade Brođane. Stječemo nova iskustva, znanja, prijatelje i uspomene.“, komentar je jedne učenice koji nas je posebno oduševio.

U OŠ Milan Amruš Leonarda Montibeler i Petra Biondić obavljale su radove vezane uz čišćenje, dok je Dario Ćato bio zadužen za košenje dvorišta. Profesorica naše škole Matea Begić je krečila i čistila stan na Mikrorajonu.

Učenici i njihovi profesori zajedno u djelu dobrote: neopisiva radost, prelijepi trenutci i odličan rezultat. Ovaj događaj je nevjerojatna prilika suživota i zajedništva u dobrovoljnom djelovanju i to na ponos školskog volonterskog kluba „Kapi volje“.

 Lorena Princip, Katarina Kožul 4. G

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju