preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 4389
Ovaj tjedan: 1209
Danas: 60
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Na dobrom putu da postanemo eTwinning škola
Autor: Marija Deanković, 8. 11. 2019.

200 eTwinnera okupilo se na godišnjoj eTwinning konferenciji na temu eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti 7. studenog 2019. u Zagrebu. U središnjem dijelu konferencije dodijeljene su nacionalne nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte i nagrade Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika. Profesorica Ivana Opačak pozvana je na konferenciju kako bi preuzela priznanje za prošlogodišnji projekt EU4mE&U koji je, iako nije osvojio nacionalnu nagradu, na konferenciji istaknut kao primjer dobre prakse.


Tijekom događanja održana su iznimno kvalitetna i motivirajuća izlaganja „ETwinning i Erasmus+“ Ane Perišić (Nacionalna služba za podršku eTwinningu, Agencija za mobilnost i programe EU), Marine Moćan (Erasmus+ ambasadorica, OŠ Pantovčak) i Alena Ptičara (Erasmus+ ambasador, DV Petar Pan) te usporedne radionice „Registracija eTwinning projekta i projektni kompleti“ (Andreja Sedlar, eTwinning ambasadorica), „Videokonferencija u eTwinning projektima, mrežno događanje Demokratska participacija“ (Suzana Delić s CARnet CUC konferencije i Julijana Novaković, eTwinning ambasadorice) i „Suradnički IT alati, rad u TwinSpace-u, chat i forum“ (Ana Marketin Sedlar i Daniela Usmiani, eTwinning ambasadorice).

Sudionici konferencije upoznati su s mogućnošću prijave svoje ustanove za stjecanje statusa eTwinning škole i dobrobitima toga statusa – prilikom apliciranja na natječaje prema novoobjavljenome programu Erasmus+ za 2020. godinu, isti donosi dodatne bodove.  Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj istaknula je kako je Hrvatska jedina zemlja u kojoj su eTwinning projekti uvršteni u Pravilnik o napredovanju te dodala kako se time iskazuje poštovanje prema odgojno-obrazovnim djelatnicima te ih se potiče na usavršavanje. Inače, eTwinning je vrlo aktivna i rastuća zajednica koja broji gotovo 12000 odgojno-obrazovnih djelatnika, a 79 ustanova nosi oznaku eTwinning škole. S ponosom ističemo kako je prije nekoliko dana i naša škola, temeljem zadovoljenja osnovnih preduvjeta, dobila poziv na podnošenje prijave za stjecanje toga cijenjenog statusa!

Autorica teksta: Ivana Opačak, prof. savjetnik

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju