preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski i Europski tjedan novca

Autor: Antonija Stvorić, 29. 3. 2021.

Svjetski i Europski tjedan novca se u Republici Hrvatskoj obilježava po sedmi put i to u razdoblju od 22. do 26. ožujka. Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima  i građanima stjecanje financijske kompetencije nužne u svakodnevnom životu. Naša škola se i ove godine uključila u program obilježavanja kroz različite programe.

U srijedu 24. ožujka, naši budući ekonomisti - učenici 3.A, 3.B i 4G razreda nazočili su predavanju o financijskoj pismenosti koje je virtualnim putem održala gospođa Marija Štefanek, direktorica regionalnog centra za stanovništvo Slavonija, centar Slavonski Brod Hrvatske poštanske banke. Tom prilikom su se mogli upoznati s osnovnim pojmovima iz područja finanacija i kreditiranja. Naglasila je kako uvijek možemo i trebamo voditi računa o svojim prihodima, ali i kako ih pametno rasporediti. Globalna pandemija nam je pokazala kako se navike potrošača mijenjaju, ali i načini trošenja novca jer danas gotovo da nema osobe koja nije koristila kupovinu preko interneta koja sa sobom nosi i mogućnosti zlouporabe. Načini sigurne kupovine, ali i noviji načinima ulaganja svojih primanja samo su neki od savjeta koje je podijelila našim učenicima.

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna novca (Global Money Week) HANFA (Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga) je raspisala nagradni natječaj za srednjoškolce na temu “Osiguraj svoju budućnost“. Cilj je potaknuti mlade da razmišljaju o svojoj budućnosti te shvate važnost mirovinskog sustava u Republici Hrvatskoj. Na natječaj su se prijavili učenici 4.C razreda: Hrvoje Birtić, Lea Džabić i Tea Orašinović pod vodstvom prof. Željke Poleksić.

Na kraju tjedna, u petak 26. ožujka učenici 4. B razreda su kroz  kviz o osnovama osiguranja mogli procijeniti važnost ulaganja u svoju sigurnost kroz različite proizvode koje nude osiguravatelji u Republici Hrvatskoj.

Učenici 3.B, 4.A i 4.G razreda iz predmeta Bankarstvo i osiguranje izradili su infografike u Canvi kojima su na jednostavan način nastojali vizualno prezentirati različite pojmove iz bankarstva i osiguranja. OVDJE možete pogledati njihove radove.

Sanda Kovačić, prof.
Tea Janković Mikolčević, prof.
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju