preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Sustainable Schools 4 Sustainable EUrope

3. e protiv rodnih stereotipa... i o iznimnim ženama

Autor: Ivana Opačak, 8. 3. 2021.

Oni su vrijedni englezi i neumorni eTwinneri... Tijekom nastave na daljinu u veljači 2021. učenici 3. e razreda učili su kako napisati novinski članak. Tema koju su kritički propitivali – rodni stereotipi! Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana žena predstavljamo razredne e-novine koje su zajednički uredile učenice Fiorella Furić i Sara Ratković te prof. Opačak. Budući da danas slavimo Dan žena, učenica Nikolina Mrkonjić šalje najljepšu čestitku – pogledajte Genial.ly prezentaciju o (ne)poznatim ženama koje su ispisale povijest...

Genial.ly razredne novine izrađene su u okviru eTwinningova projekta Sustainable Schools 4 Sustainable Europe (obrada 5. cilja održivoga razvoja Rodna ravnopravnost/Gender Equality), a dostupne su na OVOJ  poveznici i(li) klikom na fotografiju naslovnice. Tekstovi su nastali na nastavi engleskoga jezika na daljinu u veljači o.g. kada su učenici 3. e razreda učili kako napisati novinski članak. Hvala svim novinarima! Oduševljavaju poruke učenika o naizgled banalnim, dugoročno pogubnim i u društvu sasvim bespotrebnim predrasudama spram mladića i djevojaka!

 

S međunarodnim smo (eTwinningovim) partnerima uredili Padlet s najčešćim predrasudama o mladićima i djevojkama koji je dostupan OVDJE. Čini se da različiti ljudi u različitim zemljama imaju iste/slične predrasude. Na Lino.it digitalnome zidu (dostupnom OVDJE) nalaze se zanimljive poruke učenika koji kritički promišljaju o i danas prisutnoj rodnoj neravnopravnosti i potrebi da konačno stvorimo društvo jednakosti.

 

Za kraj... u duhu današnje proslave... predstavljamo Genial.ly prezentaciju Nikoline Mrkonjić o 18 utjecajnih (poznatih i nepoznatih) žena koje su (po njezinu mišljenju) ispisale povijest... Kliknite na naslovnicu prezentacije ili OVDJE... i proslavite s nama Međunarodni dan žena!

Ivana Opačak, prof. savjetnik
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

 

Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju