preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 172
Ovaj tjedan: 172
Danas: 172
Static HTML
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Udruzi „Regoč“
Autor: Marija Deanković, 25. 11. 2019.

U ponedjeljak, 25. studenog 2019., profesorice Mihaela Maričević i Ana Radočaj posjetile su Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Regoč“ u sklopu Dana otvorenih vrata Udruge. Posjet Udruzi povezan je s aktivnostima u sklopu projekta Ekonomsko-birotehničke škole "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project", čija glavna tema je održivi turizam, a obuhvaća podteme poduzetništvo u turizmu, dostupnost turističkih odredišta i proizvoda osobama s invaliditetom i kulturno nasljeđe kao održivi turistički proizvod.


Udruga „Regoč“ već 35 godina radi na unapređenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, promiče prava osoba s intelektualnim teškoćama, prati njihove potrebe, pomaže u svladavanju svakodnevnih aktivnosti, potiče radne aktivnosti korisnika, kao i njihovo zapošljavanje.

Predsjednica Udruge Mirjana Jakovčev provela nas je imanjem Udruge u Bukovlju u sklopu kojeg se nalazi sportsko igralište, drvena kućica s malom kuhinjom i sudoperom, sanitarnim čvorom i vanjskim roštiljem. U dvorištu se nalazi spiralni biljni vrt u kojem korisnici Udruge uzgajaju ljekovito i začinsko bilje. Udruga ima i malu sušaru i destileriju, pa korisnici također prave svoj čaj, a uskoro i eterična ulja. Iza igrališta prostor je za plastenike u kojima planiraju saditi voće i povrće. Kuća ima veliki dnevni boravak s kuhinjom i malim kutkom za odmor, sanitarnim čvorom i podrumom. Na katu su sobe sa sanitarnim čvorom, praonicom rublja, garderobom i terasom, a u prizemlju je velika terasa.

Na istom imanju nalazi se i druga nekretnina u sklopu koje se nalazi trgovina, a na katu se nalazi tkalački stan. Udruga također ima i peć za fuziju i dekoraciju stakla pomoću koje korisnici izrađuju nakit i razne ukrase od stakla.

U svibnju 2020. našu školu posjetit će projektni partneri (učenici i nastavnici) iz Francuske, Italije i Poljske kojima ćemo u suradnji s Udrugom „Regoč“ pokazati kvalitetan primjer unapređivanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama spajanjem poduzetništva i kulturnog nasljeđa.

Tekst i fotografije: Ana Radočaj, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju