preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2490
Ovaj tjedan: 2069
Danas: 101
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prva Degustacija priča (engl. Book Tasting) u našoj školi
Autor: Marija Deanković, 10. 6. 2019.

7. lipnja 2019. godine 2.e razred sudjelovao je u prvoj degustaciji priča u našoj školi, koja se održala u školskoj knjižnici. Ova aktivnost suradnja je školske knjižničarke, Marije Deanković i profesorice engleskog jezika, Mirte Kos Kolobarić.


Učenici 2.e razreda na nastavi engleskoga jezika ove godine su već pročitali jednu knjigu na engleskom i obradili je kao lektirni sadržaj. Kako su bili iznimno motivirani za ovakvu aktivnost, školska knjižničarka i profesorica engleskoga jezika odlučile su zajedno prirediti jednu degustaciju novela/kratkih priča.

Inače je ovakva aktivnost poznata kao Book tasting, no zbog vremenskoga ograničenja od dva školska sata učenici su umjesto knjiga čitali kratke priče američkoga pisca O. Henryja (William Sydney Porter). Degustacija knjiga se organizira kao aktivnost u restoranu, gdje se u prigodnom ambijentu učenicima serviraju priče/knjige umjesto jela. Trebaju od 3 ili više ponuđenih naslova pročitati samo prvu stranicu, napisati ima li na njoj nešto što ih privlači daljnjem čitanju i dati svoje mišljenje o njoj, predvidjeti sadržaj, i slično. Zatim odabiru jednu priču koja im se čini najzanimljivijom i koju žele pročitati cijelu. Nakon toga slijede razni zadaci vezani uz priču, ovisno o dobi učenika, razini znanja engleskog jezika i raspoloživom vremenu: osmišljavanje korica knjige, kratka analiza priče u obliku pizze, reklama za priču, intervju s jednim od likova…

Na slikama možete vidjeti naš knjiški restoran, rezultate aktivnosti i povratne informacije učenika. Sudeći po dojmovima učenika, sigurno ćemo iduće školske godine organizirati još ovakvih aktivnosti.

prof. Deanković Marija i prof. Mirta Kos Kolobarić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju