preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 172
Ovaj tjedan: 172
Danas: 172
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet američkog veleposlanika, gospodina Kohorsta, Ekonomsko-birotehničkoj školi
Autor: Marija Deanković, 15. 11. 2019.

14. studenoga 2019. naša škola je imala čast ugostiti veleposlanika SAD-a, gospodina W. Roberta Kohorsta, koji je stigao u pratnji supruge, gospođe Shelly Allen i gospodina Krunoslava Badela, stručnjaka za politička pitanja.


Nakon obilaska učionica i ostalih prostorija škole, gospodin Kohorst se u školskoj knjižnici pridružio učenicima. Nakon kratkog predstavljanja, krenula su njihova mnogobrojna pitanja, na koja je gospodin Kohorst strpljivo odgovarao. Kroz odgovore je učenicima dao i korisne savjete za uspješan privatni i profesionalni život. Skrenuo je njihovu pažnju na važnost čitanja, kritičkog mišljenja, napornog rada i truda, stjecanje novih iskustava izlaskom iz zone komfora te na to koliko je u životu bitno okružiti se dobrim ljudima.

Kroz razgovor veleposlanika s učenicima saznali smo puno o razlikama između američke i hrvatske politike i sustava obrazovanja, mogućnostima studiranja u SAD-u, raznovrsnim sveučilištima i sportskim aktivnostima na njima. Gospodin Kohorst je, uključivši se u američku politiku, imao samo jednu želju – postati veleposlanikom SAD-a u Hrvatskoj. Sa suprugom je prethodno posjetio Hrvatsku i obojima se iznimno svidjela. Predsjednik Trump odobrio je njegov zahtjev, a veleposlanik je sretan što ima priliku upoznati Hrvatsku i njezine ljude, a istovremeno služiti svojoj domovini.

Ovaj posjet je nastavak suradnje koju smo 2016. godine započeli s američkim veleposlanstvom, a koja se do sada odvijala u obliku predavanja predstavnika Veleposlanstva u našoj školi, kroz dva posjeta naših učenika samom Veleposlanstvu u Zagrebu te sudjelovanja učenika škole u kampu STEP Afrika! Veleposlanik Kohorst je, kako nam je sam rekao, pokrenuo program Meet U.S., u sklopu kojega djelatnici Veleposlanstva obilaze regije Hrvatske i predstavljaju svoj djelokrug rada.

Mirta Kos Kolobarić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju