preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 921
Ovaj tjedan: 1368
Danas: 167
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet izložbi "Gledam dodirom"
Autor: Marija Deanković, 2. 3. 2020.

Učenici 1. c razreda u pratnji razrednice Dajane Karakaš 28. veljače posjetili su izložbu Gledam dodirom koja je predstavljena u Galeriji Ružić.


Pri ulasku u Galeriju učenike su dočekale ljubazne djelatnice koje su organizirale stručno vodstvo izložbom. Prvi dio izložbe odnosio se na mračnu sobu kojom su učenici morali proći dodirujući lijevom rukom zid, a desnom istražujući prostor oko sebe. Na taj su način dobili uvid kako se u prostoru snalaze slabovidne osobe. Po izlasku iz mračnoga hodnika učenike je dočekala prostorija puna boja u kojoj je carevala mašta uradaka slabovidnih osoba.

Iznad svakog rada nalazio se i opis na Brailleovom pismu. Pokraj radova u sljedećoj prostoriji stajao je natpis Molimo Vas dodirujte izloške što je učenicima dodatno pojačalo dojam izložbe. Osim toga, učenici su na još jedan način mogli doživjeti svakodnevicu slabovidnih osoba. Nakon što su stavili povez na oči, okušali su se u stvaranju umjetničkih djela samo osjetilom dodira. Potom su ostatak vremena proveli u udobnoj prostornoj instalaciji Tuftu u kojoj su iskusili drukčiji način snalaženja u prostoru.

Zahvaljujući ovom posjetu Galeriji, učenici su spoznali da su umjetnost i kultura poučni, zanimljivi te pružaju uvid u različite načine shvaćanja ljudi s oštećenjima. Svakako posjetite izložbu koja će vas potaknuti na razmišljanje, razvijanje kreativnosti te suosjećajnost!

Tea Polunić, 1. c

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju